Periodieke voortgangsgesprekken positief


Terug naar Nieuws
Periodieke voortgangsgesprekken positief

“Hoe bevalt het op je werk en hoe wil je je verder ontwikkelen?” Dat zijn een paar van de vragen die intercedent Cilla van Linschoten stelt tijdens de voortgangsgesprekken met uitzendkrachten. Cilla: “Naar aanleiding van ons tevredenheidsonderzoek hebben we gekeken op welke momenten we contact hebben met klanten en medewerkers en op welke momenten zij dit nog meer zouden willen. Het voortgangsgesprek met medewerkers is voor ons een kans om te kijken hoe we samen verder gaan. We nodigen 4 keer per jaar uitzendkrachten uit die drie maanden of meer voor ons werken. Met de medewerkers die op onze uitnodiging ingaan, voeren we de voortgangsgesprekken. De eerste gesprekken zijn nu geweest.

Verder ontwikkelen

“In de gesprekken bespreken we hoe het werk en het bedrijf bevallen, maar ook of de werkzaamheden overeenkomen met de verwachtingen. Een andere belangrijke vraag is hoe de medewerkers hun ontwikkeling zien. Samen kijken we dan of er kansen zijn, zoals een cursus volgen. Voor de medewerkers die hiervoor in aanmerking komen, hebben we inmiddels een scholingsbudget aangevraagd. Dat vinden we belangrijk, want op die manier stimuleren en bevorderen we duurzame inzetbaarheid. We willen graag dat onze uitzendkrachten gemotiveerd aan het werk zijn en zichzelf blijven ontwikkelen,” zegt Cilla. “We kijken namelijk niet alleen naar het nu, maar ook hoe het werk er in de toekomst uitziet en wat de medewerker nodig heeft om het werk goed en met plezier te blijven doen.”

Scholingsbudgetten

De scholingsbudgetten zijn aangevraagd bij de stichting Doorzaam en worden ingezet voor bijvoorbeeld het behalen van een VCA-certificaat, een opleiding tot heftruckchauffeur of een cursus hogedrukreiniging.

Nieuwe feedback

“Alle medewerkers die ik heb gesproken gaven aan dat ze het goed naar hun zin hebben bij het bedrijf waar ze nu werken. We zijn natuurlijk blij om dat te horen. Toch vragen we door. Zijn er punten die nog beter kunnen? We hoorden van 1 medewerker bijvoorbeeld dat hij het inwerktraject net te kort vond. Dit is voor ons aanleiding om de inwerktrajecten met klanten en medewerkers te bespreken. Sluit het op elkaar aan of kunnen we iets doen om dat verder te verbeteren?”

 
 

Gerelateerd

Afgelopen week is Pander en Lier gecontroleerd door Normec voor de Nen 4400-1. Een onafhankelijk bureau controleert dan of wij ons houden aan de wet- en regelgeving. Dit is standaard onderdeel van het lidmaatschap van het NBBU. Zoals verwacht zijn we ook deze keer weer geslaagd en draagt Pander en Lier dus bij aan een goede kwaliteit van dienstverlening in de personele bemiddeling. Wanneer jij wilt samen werken met Pander en Lier als uitzendkracht of als opdrachtgever weet je dat je dit doet met een gecertificeerd bureau. We doen zaken juist of we doen ze niet!
 
Lees het hele bericht
Woensdag 3 juli hebben wij Edo mogen feliciteren met het krijgen van een contract bij de opdrachtgever Ventilatietechniek Noord.Hoewel Edo een achtergrond in de ICT heeft, kreeg hij de kans bij Ventilatietechniek Noord om zich te bewijzen in de metaal en met resultaat! Inmiddels ruim zelfstandig met de machines en de werkzaamheden, kunnen wij Edo verblijden met een boeket bloemen en hem succes wensen met zijn verdere loopbaan bij Ventilatietechniek Noord.
 
Lees het hele bericht
Sinds enkele jaren is Pander en Lier lid van de Stichting Compagnons en ondersteunt zij het project Ondernemersacademie Oost Groningen door o.a. het geven van een workshop aan de jonge studenten en het coachen van de ondernemers in spé. Op 11 juni jl. vond op de Campus te Winschoten de Slotavond van de Ondernemersacademie Oost-Groningen 2018/2019 plaats. Er was grote belangstelling voor die avond. De meeste studenten hadden ouders, vrienden en vriendinnen meegenomen. Het merendeel van de coaches en workshopgevers was present. Daarnaast een aantal vertegenwoordigers uit het onderwijs, bankwezen en veel geïnteresseerde ondernemers.
 
Lees het hele bericht