Periodieke voortgangsgesprekken positief


Terug naar Nieuws
Periodieke voortgangsgesprekken positief

“Hoe bevalt het op je werk en hoe wil je je verder ontwikkelen?” Dat zijn een paar van de vragen die intercedent Cilla van Linschoten stelt tijdens de voortgangsgesprekken met uitzendkrachten. Cilla: “Naar aanleiding van ons tevredenheidsonderzoek hebben we gekeken op welke momenten we contact hebben met klanten en medewerkers en op welke momenten zij dit nog meer zouden willen. Het voortgangsgesprek met medewerkers is voor ons een kans om te kijken hoe we samen verder gaan. We nodigen 4 keer per jaar uitzendkrachten uit die drie maanden of meer voor ons werken. Met de medewerkers die op onze uitnodiging ingaan, voeren we de voortgangsgesprekken. De eerste gesprekken zijn nu geweest.

Verder ontwikkelen

“In de gesprekken bespreken we hoe het werk en het bedrijf bevallen, maar ook of de werkzaamheden overeenkomen met de verwachtingen. Een andere belangrijke vraag is hoe de medewerkers hun ontwikkeling zien. Samen kijken we dan of er kansen zijn, zoals een cursus volgen. Voor de medewerkers die hiervoor in aanmerking komen, hebben we inmiddels een scholingsbudget aangevraagd. Dat vinden we belangrijk, want op die manier stimuleren en bevorderen we duurzame inzetbaarheid. We willen graag dat onze uitzendkrachten gemotiveerd aan het werk zijn en zichzelf blijven ontwikkelen,” zegt Cilla. “We kijken namelijk niet alleen naar het nu, maar ook hoe het werk er in de toekomst uitziet en wat de medewerker nodig heeft om het werk goed en met plezier te blijven doen.”

Scholingsbudgetten

De scholingsbudgetten zijn aangevraagd bij de stichting Doorzaam en worden ingezet voor bijvoorbeeld het behalen van een VCA-certificaat, een opleiding tot heftruckchauffeur of een cursus hogedrukreiniging.

Nieuwe feedback

“Alle medewerkers die ik heb gesproken gaven aan dat ze het goed naar hun zin hebben bij het bedrijf waar ze nu werken. We zijn natuurlijk blij om dat te horen. Toch vragen we door. Zijn er punten die nog beter kunnen? We hoorden van 1 medewerker bijvoorbeeld dat hij het inwerktraject net te kort vond. Dit is voor ons aanleiding om de inwerktrajecten met klanten en medewerkers te bespreken. Sluit het op elkaar aan of kunnen we iets doen om dat verder te verbeteren?”

 
 

Gerelateerd

Pander en Lier is één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en is daardoor winnaar van de FD Gazellen 2019. Het Financiële Dagblad (FD) organiseert ieder jaar de FD Gazellen. Dit jaar worden de awards voor de zestiende keer uitgereikt. 
 
Lees het hele bericht
Afgelopen week hebben wij Melissa mogen feliciteren met het krijgen van een contract bij de opdrachtgever Stericycle DRS.Melissa is in 2017 begonnen bij de opdrachtgever en bleek al snel van onschatbare waarde waardoor Melissa nu een rechtstreeks dienstverband aangeboden heeft gekregen. Wij wensen Melissa veel succes met haar verdere loopbaan.
 
Lees het hele bericht
Voor het derde jaar op rij behoort Pander en Lier tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het FD reikt de Gazelle-award 7 november uit. Trots op dit resultaat. Of we een bronzen, zilveren of gouden Gazelle in ontvangst mogen nemen……? 7 november weten we meer. #FD #DNK
 
Lees het hele bericht