Ondernemersacademie Oost-Groningen


Terug naar Nieuws
Ondernemersacademie Oost-Groningen

Sinds enkele jaren is Pander en Lier lid van de Stichting Compagnons en ondersteunt zij het project Ondernemersacademie Oost Groningen door o.a. het geven van een workshop aan de jonge studenten en het coachen van de ondernemers in spé. Op 11 juni jl. vond op de Campus te Winschoten de Slotavond van de Ondernemersacademie Oost-Groningen 2018/2019 plaats. Er was grote belangstelling voor die avond. De meeste studenten hadden ouders, vrienden en vriendinnen meegenomen. Het merendeel van de coaches en workshopgevers was present. Daarnaast een aantal vertegenwoordigers uit het onderwijs, bankwezen en veel geïnteresseerde ondernemers.

Enkele pitches van de studenten waren bijzonder origineel. Studente Merel Koning (plan voor een filmproductiebedrijf) startte met een radslag en toonde heel creatieve beelden en een eigen filmpje.
Student Bart Fridrichs had vooraf alle stoelen voorzien van zijn visite kaartje. Eén daarvan gaf recht op een gratis BBQ inclusief een stalen mand met bierblikjes (gemaakt door een bevriende ondernemer).

De jury, die de pitches die avond beoordeelde bestond uit Jan Nieboer, voorzitter van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek, Boudewijn Rosman, voorzitter van de Compagnons, en Gert Smits, bestuurslid van de Ondernemerskring Oost-Groningen.
Cijfers voor de motivatie van de studenten, de beoordeling van hun ondernemingsplan door de Rabobank en hun pitches bepaalden uiteindelijk of ze slaagden. Resultaat: elk van de studenten die tijdens de Slotavond een pitch verzorgde is geslaagd. Voor geen van deze onderdelen werd een onvoldoende behaald.

Tenslotte werden hier ook drie winnaars uit geselecteerd: De eerste prijs ging naar Bart Fridrichs, gecoacht door onze collega Cilla van Linschoten, werkzaam als vestigingsmanager bij Pander en Lier in Veendam.
De tweede prijs werd behaald door Merel Koning. Zij is gecoacht door Robin Plomp, eigenaar van Pro Motion Pictures in Blauwestad.
De derde prijs viel ten deel aan Matthijs Ruiter, die gecoacht is door Jan Nieboer, eigenaar van Nieboer Advies in Stadskanaal.
Elk van hen ontvangt een geldprijs, die kan dienen als startkapitaal voor hun bedrijf.

Enkele studenten hebben de eerste orders en facturen al tijdens het studiejaar uit kunnen schrijven.

Al met al een prachtig resultaat!

 
 

Gerelateerd

Onlangs heeft Pander en Lier van haar branche organisatie NBBU een certificaat mogen ontvangen voor deelname aan het project Loopbaan Intermediair. Pander en Lier heeft hiervoor een aantal groep sessies en individuele sessies gevolgd. Tijdens het project hebben een aantal flexkrachten de mogelijkheid gekregen om te werken aan hun loopbaanpad door het volgen van opleidingen, het volgen van een coachtraject of het ontvangen van budgetcoaching.
 
Lees het hele bericht
Afgelopen week hebben wij Abdul mogen feliciteren met het krijgen van een contract bij de opdrachtgever Lamico.Abdul is in 2018 voor ons gaan werken en in 2019 bij Lamico begonnen. Door zijn inzet en betrouwbaarheid heeft hij de aanstelling bij Lamico verdiend. Als dank bracht hij ons ook nog lekkere taart. Geen dank Abdul, we wensen je veel geluk, succes en plezier toe bij Lamico.
 
Lees het hele bericht
Vorige week zijn Syl en Miranda namens Pander en Lier een ochtend op het Noorderpoortcollege in Veendam geweest om een gastcollege te verzorgen. Het lesprogramma stond die dag namelijk in het teken van werk en geld. Syl en Miranda hebben verteld over Pander en Lier, onze werkwijze en waar wij de studenten kunnen ondersteunen. Daarnaast werden met name de invloeden van Social Media in het sollicitatieproces uitgelichtHet thema sloot perfect aan bij de presentatie die deze ochtend gegeven werd. Uiteindelijk moesten de scholieren een elevator pitch maken en zichzelf presenteren in 1 minuut tijd. Want een eerste indruk maak je maar één keer!  
 
Lees het hele bericht