Ondernemersacademie Oost-Groningen


Terug naar Nieuws
Ondernemersacademie Oost-Groningen

Sinds enkele jaren is Pander en Lier lid van de Stichting Compagnons en ondersteunt zij het project Ondernemersacademie Oost Groningen door o.a. het geven van een workshop aan de jonge studenten en het coachen van de ondernemers in spé. Op 11 juni jl. vond op de Campus te Winschoten de Slotavond van de Ondernemersacademie Oost-Groningen 2018/2019 plaats. Er was grote belangstelling voor die avond. De meeste studenten hadden ouders, vrienden en vriendinnen meegenomen. Het merendeel van de coaches en workshopgevers was present. Daarnaast een aantal vertegenwoordigers uit het onderwijs, bankwezen en veel geïnteresseerde ondernemers.

Enkele pitches van de studenten waren bijzonder origineel. Studente Merel Koning (plan voor een filmproductiebedrijf) startte met een radslag en toonde heel creatieve beelden en een eigen filmpje.
Student Bart Fridrichs had vooraf alle stoelen voorzien van zijn visite kaartje. Eén daarvan gaf recht op een gratis BBQ inclusief een stalen mand met bierblikjes (gemaakt door een bevriende ondernemer).

De jury, die de pitches die avond beoordeelde bestond uit Jan Nieboer, voorzitter van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek, Boudewijn Rosman, voorzitter van de Compagnons, en Gert Smits, bestuurslid van de Ondernemerskring Oost-Groningen.
Cijfers voor de motivatie van de studenten, de beoordeling van hun ondernemingsplan door de Rabobank en hun pitches bepaalden uiteindelijk of ze slaagden. Resultaat: elk van de studenten die tijdens de Slotavond een pitch verzorgde is geslaagd. Voor geen van deze onderdelen werd een onvoldoende behaald.

Tenslotte werden hier ook drie winnaars uit geselecteerd: De eerste prijs ging naar Bart Fridrichs, gecoacht door onze collega Cilla van Linschoten, werkzaam als vestigingsmanager bij Pander en Lier in Veendam.
De tweede prijs werd behaald door Merel Koning. Zij is gecoacht door Robin Plomp, eigenaar van Pro Motion Pictures in Blauwestad.
De derde prijs viel ten deel aan Matthijs Ruiter, die gecoacht is door Jan Nieboer, eigenaar van Nieboer Advies in Stadskanaal.
Elk van hen ontvangt een geldprijs, die kan dienen als startkapitaal voor hun bedrijf.

Enkele studenten hebben de eerste orders en facturen al tijdens het studiejaar uit kunnen schrijven.

Al met al een prachtig resultaat!

 
 

Gerelateerd

Voor het uitzendwezen zijn veel veranderingen vanuit de WAB een uitdaging. Voor Pander en Lier zitten er ook positieve kanten aan de WAB. Een aantal bedrijven heeft besloten personeel zelf in dienst te nemen. Goed nieuws voor onze uitzendkrachten en de bedrijven laten Pander en Lier de salaris- en personeelsadministratie uitvoeren. Zogezegd een win-win. Er zijn vanaf 1 januari onder andere bouw- transport- en installatiebedrijven klant geworden voor deze dienstverlening. Wilt u ook weten hoe u ontlast kunt worden van deze administratie? Klik hier voor meer informatie.
 
Lees het hele bericht
Afgelopen week ontvingen 9 uitzendkrachten een scholingsvoucher. Een scholingsvoucher geeft een financieel steuntje in de rug en kan gebruikt worden aan een opleiding of cursus naar keuze.Een voucher heeft een waarde van €500 euro.De eerste kandidaten beginnen aankomende week al met hun opleiding of cursus.
 
Lees het hele bericht
Pander en Lier is 28 februari a.s. aanwezig tijdens de kansberoepenmarkt 2.0 voor de inwoners van de gemeente Midden-Groningen bij het BWRI.Vanaf 09:30 uur bent u van allen hartelijk welkom.
 
Lees het hele bericht