Ondernemersacademie Oost-Groningen


Terug naar Nieuws
Ondernemersacademie Oost-Groningen

Sinds enkele jaren is Pander en Lier lid van de Stichting Compagnons en ondersteunt zij het project Ondernemersacademie Oost Groningen door o.a. het geven van een workshop aan de jonge studenten en het coachen van de ondernemers in spé. Op 11 juni jl. vond op de Campus te Winschoten de Slotavond van de Ondernemersacademie Oost-Groningen 2018/2019 plaats. Er was grote belangstelling voor die avond. De meeste studenten hadden ouders, vrienden en vriendinnen meegenomen. Het merendeel van de coaches en workshopgevers was present. Daarnaast een aantal vertegenwoordigers uit het onderwijs, bankwezen en veel geïnteresseerde ondernemers.

Enkele pitches van de studenten waren bijzonder origineel. Studente Merel Koning (plan voor een filmproductiebedrijf) startte met een radslag en toonde heel creatieve beelden en een eigen filmpje.
Student Bart Fridrichs had vooraf alle stoelen voorzien van zijn visite kaartje. Eén daarvan gaf recht op een gratis BBQ inclusief een stalen mand met bierblikjes (gemaakt door een bevriende ondernemer).

De jury, die de pitches die avond beoordeelde bestond uit Jan Nieboer, voorzitter van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek, Boudewijn Rosman, voorzitter van de Compagnons, en Gert Smits, bestuurslid van de Ondernemerskring Oost-Groningen.
Cijfers voor de motivatie van de studenten, de beoordeling van hun ondernemingsplan door de Rabobank en hun pitches bepaalden uiteindelijk of ze slaagden. Resultaat: elk van de studenten die tijdens de Slotavond een pitch verzorgde is geslaagd. Voor geen van deze onderdelen werd een onvoldoende behaald.

Tenslotte werden hier ook drie winnaars uit geselecteerd: De eerste prijs ging naar Bart Fridrichs, gecoacht door onze collega Cilla van Linschoten, werkzaam als vestigingsmanager bij Pander en Lier in Veendam.
De tweede prijs werd behaald door Merel Koning. Zij is gecoacht door Robin Plomp, eigenaar van Pro Motion Pictures in Blauwestad.
De derde prijs viel ten deel aan Matthijs Ruiter, die gecoacht is door Jan Nieboer, eigenaar van Nieboer Advies in Stadskanaal.
Elk van hen ontvangt een geldprijs, die kan dienen als startkapitaal voor hun bedrijf.

Enkele studenten hebben de eerste orders en facturen al tijdens het studiejaar uit kunnen schrijven.

Al met al een prachtig resultaat!

 
 

Gerelateerd

Pander en Lier is één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en is daardoor winnaar van de FD Gazellen 2019. Het Financiële Dagblad (FD) organiseert ieder jaar de FD Gazellen. Dit jaar worden de awards voor de zestiende keer uitgereikt. 
 
Lees het hele bericht
Afgelopen week hebben wij Melissa mogen feliciteren met het krijgen van een contract bij de opdrachtgever Stericycle DRS.Melissa is in 2017 begonnen bij de opdrachtgever en bleek al snel van onschatbare waarde waardoor Melissa nu een rechtstreeks dienstverband aangeboden heeft gekregen. Wij wensen Melissa veel succes met haar verdere loopbaan.
 
Lees het hele bericht
Voor het derde jaar op rij behoort Pander en Lier tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het FD reikt de Gazelle-award 7 november uit. Trots op dit resultaat. Of we een bronzen, zilveren of gouden Gazelle in ontvangst mogen nemen……? 7 november weten we meer. #FD #DNK
 
Lees het hele bericht