Ondernemersacademie Oost-Groningen


Terug naar Nieuws
Ondernemersacademie Oost-Groningen

Sinds enkele jaren is Pander en Lier lid van de Stichting Compagnons en ondersteunt zij het project Ondernemersacademie Oost Groningen door o.a. het geven van een workshop aan de jonge studenten en het coachen van de ondernemers in spé. Op 11 juni jl. vond op de Campus te Winschoten de Slotavond van de Ondernemersacademie Oost-Groningen 2018/2019 plaats. Er was grote belangstelling voor die avond. De meeste studenten hadden ouders, vrienden en vriendinnen meegenomen. Het merendeel van de coaches en workshopgevers was present. Daarnaast een aantal vertegenwoordigers uit het onderwijs, bankwezen en veel geïnteresseerde ondernemers.

Enkele pitches van de studenten waren bijzonder origineel. Studente Merel Koning (plan voor een filmproductiebedrijf) startte met een radslag en toonde heel creatieve beelden en een eigen filmpje.
Student Bart Fridrichs had vooraf alle stoelen voorzien van zijn visite kaartje. Eén daarvan gaf recht op een gratis BBQ inclusief een stalen mand met bierblikjes (gemaakt door een bevriende ondernemer).

De jury, die de pitches die avond beoordeelde bestond uit Jan Nieboer, voorzitter van de Vereniging van Bedrijven Kanaalstreek, Boudewijn Rosman, voorzitter van de Compagnons, en Gert Smits, bestuurslid van de Ondernemerskring Oost-Groningen.
Cijfers voor de motivatie van de studenten, de beoordeling van hun ondernemingsplan door de Rabobank en hun pitches bepaalden uiteindelijk of ze slaagden. Resultaat: elk van de studenten die tijdens de Slotavond een pitch verzorgde is geslaagd. Voor geen van deze onderdelen werd een onvoldoende behaald.

Tenslotte werden hier ook drie winnaars uit geselecteerd: De eerste prijs ging naar Bart Fridrichs, gecoacht door onze collega Cilla van Linschoten, werkzaam als vestigingsmanager bij Pander en Lier in Veendam.
De tweede prijs werd behaald door Merel Koning. Zij is gecoacht door Robin Plomp, eigenaar van Pro Motion Pictures in Blauwestad.
De derde prijs viel ten deel aan Matthijs Ruiter, die gecoacht is door Jan Nieboer, eigenaar van Nieboer Advies in Stadskanaal.
Elk van hen ontvangt een geldprijs, die kan dienen als startkapitaal voor hun bedrijf.

Enkele studenten hebben de eerste orders en facturen al tijdens het studiejaar uit kunnen schrijven.

Al met al een prachtig resultaat!

 
 

Gerelateerd

Afgelopen week is Pander en Lier gecontroleerd door Normec voor de Nen 4400-1. Een onafhankelijk bureau controleert dan of wij ons houden aan de wet- en regelgeving. Dit is standaard onderdeel van het lidmaatschap van het NBBU. Zoals verwacht zijn we ook deze keer weer geslaagd en draagt Pander en Lier dus bij aan een goede kwaliteit van dienstverlening in de personele bemiddeling. Wanneer jij wilt samen werken met Pander en Lier als uitzendkracht of als opdrachtgever weet je dat je dit doet met een gecertificeerd bureau. We doen zaken juist of we doen ze niet!
 
Lees het hele bericht
Woensdag 3 juli hebben wij Edo mogen feliciteren met het krijgen van een contract bij de opdrachtgever Ventilatietechniek Noord.Hoewel Edo een achtergrond in de ICT heeft, kreeg hij de kans bij Ventilatietechniek Noord om zich te bewijzen in de metaal en met resultaat! Inmiddels ruim zelfstandig met de machines en de werkzaamheden, kunnen wij Edo verblijden met een boeket bloemen en hem succes wensen met zijn verdere loopbaan bij Ventilatietechniek Noord.
 
Lees het hele bericht
#Vakantie! Of toch liever werkvakantie? Even geen school meer en genoeg tijd om lekker te werken en bij te verdienen in de zomervakantie. Wij helpen je graag om je leukste werkvakantiebestemming te vinden! Pander en Lier heeft in juni, juli en augustus volop vacatures voor vakantiewerkers. Ben jij scholier en tijdens de vakantieperiode beschikbaar? Dan maken we graag kennis met je!
 
Lees het hele bericht