Persbericht Streekblad


Terug naar Nieuws
Persbericht Streekblad

‘De vraag naar personeel stijgt, we plaatsen bijna alle kandidaten die bij ons op gesprek komen’

Uitzendbureau Pander en Lier merkt dat de vraag naar personeel stijgt. “Werkgevers hebben veel nieuwe vacatures, helemaal nu de vakantieperiode aanbreekt. Soms hebben we een kandidaat op gesprek die dezelfde dag nog via ons aan het werk kan”, zegt Cilla van Linschoten, intercedent van Pander en Lier.

Vakantiedrukte

“Vaak wordt gedacht dat de vakantieperiode een rustige periode is, maar in sommige branches is dan juist een piek in werkzaamheden. De productie en logistiek lopen gewoon door, ook als de eigen medewerkers aan hun welverdiende vakantie beginnen. En in de zomermaanden is er ook volop werk in de horeca. In die branches zoeken wij de komende periode dus vooral medewerkers”, aldus Cilla.

Op zoek naar (vakantie)werk?
“Iedereen is welkom op ons kantoor aan de Zeefbaan 22 in Winschoten. We zoeken nu vooral krachten in de productie, logistiek en horeca, maar ook als iemand andere wensen heeft kijken we wat we kunnen doen”, zegt Cilla. “De vraag naar personeel stijgt nog steeds, we plaatsen al langere tijd bijna alle kandidaten die bij ons op gesprek komen.”
Kijken naar wat iemand kan en wil
Op dit moment plaatst Pander en Lier ongeveer 80% van de kandidaten met wie zij spreken. “Maar”, zegt Cilla, “het is niet zo dat iemand zich online in kan schrijven en dan blindelings kan beginnen. We vinden het belangrijk dat de kandidaten die wij uitzenden zich goed voelen op de nieuwe werkplek en dat werkgevers tevreden zijn over het personeel dat wij aanbieden. Daarom gaan we altijd met kandidaten in gesprek. Pas als we elkaar gezien en gesproken hebben, kunnen we een beeld vormen van welke functie en welk bedrijf goed bij iemand passen. We kijken namelijk niet alleen naar wat er op het CV staat, maar ook naar wat iemand verder kan en wil. We kennen de bedrijven voor wie we medewerkers zoeken ook goed.” Dat zorgt volgens de intercedent ook voor een lagere drempel als er vragen zijn. “Je hebt ons al eens gezien en je weet dat we naar je luisteren. De koffie staat klaar als je nog eens met ons in gesprek wilt of als je vragen hebt.”

 
 

Gerelateerd

Nadat Bouwbedrijf Gervas alles mooi heeft afgewerkt, is Schildersbedrijf Hemmes aan de slag gegaan om het pand te voorzien van onze kleuren.
 
Lees het hele bericht
Vandaag hebben we de handtekening gezet onder een samenwerkingscontract met Claid om hen te voorzien van personeel. Claid is een groeiende onderneming met een uniek concept, namelijk isolatie door middel van nanofolie. Door het aanbrengen van deze nanofolie heb je bij warm weer 60% minder last van de warmte en bij koude perioden 30% meer warmte die binnen blijft.Voor het kalenderjaar 2019 zal Pander en Lier het personeel voor Claid regelen door middel van uitzenden en payroll. Bedankt voor deze mooie kans en op naar een duurzame samenwerking! Ben je geïnteresseerd in een baan als plakker van nanofolies en bereid om overver te werken? Neem dan contact met ons op!
 
Lees het hele bericht
En weer hebben we iemand mogen verblijden met een boeket voor het verkrijgen van een contract bij GVT Transport & Logistics, namelijk Christa. Christa is september vorig jaar begonnen als warehousemedewerker en bleek van onschatbare ware. Vrij snel kreeg ze leidinggevende taken en werd ze de ‘’moeder’’ op de werkvloer. Nogmaals gefeliciteerd Christa en wij geloven dat er nog heel wat moois voor je in het verschiet zit bij GVT Transport & Logistics.
 
Lees het hele bericht