menu
Veelgestelde vragen > Tips voor jouw perfecte CV

Tips voor jouw perfecte CV

Je bent op zoek naar werk, maar die mooie cv wil maar niet vlotten. Wij gaan je helpen. Hoe maak je een cv en wat moet er in je cv staan, en wat juist niet? Lees mee, wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Wat moet er in een cv?
We gaan aan de slag. Voor je begint met tikken is het belangrijk om even globaal op een rijtje te zetten of je overal aan gedacht hebt. De volgende onderdelen horen namelijk thuis in je cv:

 • Contactgegevens
  Wat is je naam, je adresgegevens, hoe kunnen we je bereiken en je e-mailadress.
 • Stukje over jezelf
  Kort stukje tekst over wie je bent. Zo leert de lezer je beter kennen.
 • Werkervaring
  Waar heb je gewerkt en hoelang. Zijn er aspecten van je vorig banen die belangrijk zijn om te vermelden? Zet ze erbij!
 • Opleidingen
  Welke opleidingen, cursussen of traineeships heb je gevolgd.
 • Kennis en vaardigheden
  Waar ben je goed in? Noem beknopt de talen, systemen, skills of anderen dingen die je in de loop der jaren onder de knie hebt gekregen.

Handige tips
Hó, nog niet gaan typen! Eerst nog even wat handige tips om je cv wat extra schwung te geven. Net even dat beetje extra's waardoor je cv er super strak en professioneel uitziet.

 1. Denk om de lengte van je cv. Past het net niet op een A4’tje? Ga dan niet proppen, maar zorg er ook voor dat je cv niet langer is dan twee A4’tjes.
 2. Zorg dat de opmaak van je cv netjes is. Gebruik hoofdletters, punten, tussenkopjes en een nette uitlijning. Dit oogt veel prettiger en lijkt stukken netter en strakker.
 3. We kennen het allemaal wel: Iris_girl_123_bestfriends@gmail.com. Nee, niet het meest representatieve emailadres. Gebruik een representatief emailadres.
 4. Heb je een eigen website, LinkedIn pagina of andere dingen die je wilt delen middels je cv? Zet hyperlinkjes erin, zodat de lezer met één druk op de knop alles kan zien wat jij wilt delen.
 5. Denk bij het opslaan van je cv dat je niet de naam van het bedrijf in de titel van je cv zet. Een foutje is zo gemaakt en misschien stuur je hem de volgende keer wel naar een ander bedrijf. CV + voor- en achternaam is meer dan voldoende.
 6. Klaar? Bijna! Laat je cv nog even lezen door iemand anders. Vier ogen zien altijd meer dan twee en misschien halen zij wel net dat ene foutje eruit dat je zelf over het hoofd hebt gezien.

CV maken met Word.
Je hebt ze vast wel eens een keer voorbij zien komen; de hypermoderne cv’s met bewegende beelden en diepte. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Een mooi, professioneel cv is al te maken met Word! Binnen Word kun je het gratis cv-sjabloon gebruiken om binnen afzienbare tijd je cv in elkaar te zetten.

We hebben hieronder alle tips meegenomen en een Pander en Lier cv in elkaar geflanst. Doe er je voordeel mee. 
Zoals ik al eerder zei zien vier ogen meer dan twee. Wil je je cv een keer laten checken bij ons? Loop gerust binnen.

 


Geschreven door Anton Hekman
Laatst aangepast op